29.11.2010

Jaha det är nu jag ska lägga upp lite bilder på mina bakverk va?
Okej...

Vi kan ju börja med mina frallor som jag bakade i söndags. Vallmofrallor som fick heta sesamfrallor efter att jag bakat dom ;) Vill ni ha receptet så kolla in denna blogg http://cupcakesfluffan.blogspot.com
Fluffiga och lätta att baka.



Idag bakade jag delikata pepparkaksbakelser. Goda men lite misslyckade. Dom skulle ha jäst mera i ugnen men det gjorde dom inte, fast dom blev goda iallafall.. Därför tänker jag inte ge ut receptet som jag har gått efter, kan vara fel på det eller på mig? jag vet inte. Det skulle ha varit bikarbonat i dom men jag tog bakpulver istället. Kan det vara därför? Någon som vet?
Ni som går i min klass eller kommer som kund får provsmaka dom imorgon;)
 


lite förnyelse här, snart!

jag har kännt mig så himla pysslig dom senaste dagarna, visst jag har väl kanske inte gjort så mycket men julfixat hemma och det är så mysigt. Sen bakat och lite, jaa lite hemmafru stuk över det hela.
jag funderade lite på om jag skulle börja sätta upp lite recept som många andra gör. För jag tycker om att "sno" recept från andra bara det finns bild också, det är viktigt tycker jag.
Fast jag kommer vara för lat för att lägga upp bilder hela tiden....
Så vi säger såhär att jag kommer att lägga upp recept ibland när jag har lust och annars skriver jag lite om det ena och det andra OK?

REdan ikväll ska ni få bilder och recept.
Ska baka delikata pepparkaksbakelser till våra kunder och klassen imorgon :)

VÄNTA OCH SE!!

Fralla bak idag

Just nu håller jag på att bakar frallor för första gången. Egentligen skulle de bli vallmobröd men hos mig blir det sesamfrallor eftersom att jag inte har lyckats med att hitta vallmofrön på den här ön.
Vi får väl se hur det går, lite spännande.

Annars idag så har jag bara varit och jobbat och sopat lite snö ;)

Serisöst jag börjar faktiskt få lite julstämning nu på riktigt! 1:a advent idag


LillJul :)

Idag har jag fått lite julkänsla iallafall. Jag har julstädat hemma och satt upp julgardiner i alla rum och en stjärna och en julstake:P
Mysigt och fint här.

For iväg till mamma och pappa på lilljulmiddag/födelsedagsmiddag.. Propp mätt

Väl hemma igen så blev det lungt med ett glas vitt ;)

Funderar starkt på att gå och lägga mig snarast.


knakelibrak

Igår kväll hade vi en liten klassfest/födelsefest på dinos. Mycket lyckat faktiskt, kul att de flesta var med förrutom två som inte kunde komma.

Idag fick jag lite sovmorgon till 9 halv 10 sen steg jag upp. Käkade lite och for in till stan. Var efter presenten till mamma, till banken och sen till cityläkarna för att ta vaccinspruta och stelkramp. Sen till Kiropraktorn för att knäcka sig lite.. Det var ett år sedan jag var dit sist och jag måste nog gå lite oftare så att jag får bort mina nack smärtor. De e ju inte normalt att ha ont i nacken var och varannan dag heller.. Efter det ringde jag runt till veterinärer men endast dom i Godby svarade, Bamse skulle måste komma dit IDAG! Så jag ringde till mamma och sa att hon måsta skjutsa dit han för han skulle vara där inom en halv timme. mm mamma for till jomala och väntade ca 20 minuter, sen ringde hon till mig och tyckte det var konstigt att hon int kom in där.. Inte så konstigt tyckte jag efterssom jag visste att dom hade stängt. Så jag var klar i stan då och mötte upp henne på sparis och tog Bamse med mig ut till Gogby.
Efter en timme skulle han vara klar.
Medans jag väntade passade jag på att handla på mattsons och sen for jag tillbaka.
VÄntade och väntade en timme till...
Sen fick jag ta han. och då hade dom måsta söva ner han och rakade ovanför ögat och på kinden. Han hade tydligen blivit biten av något eller någon. Så han hade fått en antibiotika kur och lite annan medicin.
SÅ nu hoppas jag han ska bli bra igen. just nu är han lite fuller:P
77 € tog dom. inte dåligt..

När jag väl var hemma hade stefan städat och fixat fint hemma :) det är så skönt att komma hem då.

blir en lugn kväll nu att se framemot.
Ha det BRA!!!

rugguggla

fiii tuusan vilket väder det är, skönt att änligen vara hemma :)

myskläder på och soffpotatis ikväll.

Förresten så e Bamse sjuk ;( Eller han e jätte uppsvullen på kinden? vad kan de va?



lite stresssit

Ikväll vart jag ensam hemma, men det gör inget jag har ju ändå skolarbete som jag måste göra. Inte pepp på de assså.. Jag kan hällre tänka mig att diska.. Men jag har bestämt att jag kan göra allt annat efter att jag har gjort läxorna ikväll..

Det har varit en lååång dag i skolan idag.. Fast imorgon börjar vi 10 istället naajs :):):)


Såhär vart min modell igår. Tyvärr så har jag ingen före bild.


Hoppas det är ok att jag lade upp bild på dej :P


kiiikkk

soft dag i skolan idag kan man verkligen säga. Det började ju med att vi fick en modell som vi skulle göra en förändring på. Modellena lottades ut och jag fick min egen modell. haha. Men det gjorde ju inget för vi hade ju ändå inte disukterat någonting på förhand. Sandra S var min modell. Kanske kommer bild på henne..
Hon blev skit snygg tyckte jag. Det vi gjorde var att jag klippte en annan lugg på henne och mera uppklipp och effilerat. JAg var nöjd och hon verkade också helt nöjd:)

Nu snart ska jag promenera till posten för att lämna tillbaka två hm paket och hämta ut ett nytt :P heheh.
Sen kanske jag kör lite styrke övningar på pilatesbollen, Jag gjorde de igår kväll och det känns att det var nya övningar.. liite träningsvärk med andra ord. Brabra

Till middag idag blir de Pasta Hawaii a´la Sassa


myspys

Igår lagade jag typ världens godaste överraskningsmiddag till älskling. Egen lagad vitlökspotatisgratäng, egen rödvinssås, marinerad rostbiff, vitlöksbröd i ugnen, morot och rödlök i ugnen och en grönsallad. heh + en flaska rödvin :) och vi vart helt proppmätta så det gjorde inget att jag inte hade någon efterrät. Det blev en till flaska vin istället och en wallander film:) En super mysig kväll hemma hos oss.

Jag kom precis hem ifrån jobbet nu och skall väl såsmåningom gå ut och gå i slasket. Antagligen kommer jag bli genomblöt på fötterna..
Det känns som jag har massor att göra idag men jag vet inte riktigt var jag ska börja eller vad det är jag ska göra??

Imorgon är det skola och då ska vi klippa en förändring på modeller som ska lottas ut :P Sen ska jag ner på stan en sväng och fixa present till mamma som fyller år på lillajul.


Jag råkade hitta en bild på en exakt likadan bil som jag har


Skulle man styla min bil skulle den kunna se ut såhär :P  Lite överdrivet med klistermärken tycker jag..
Svart huv hade jag ju på min gamla bil, hah

hmmm nöörd sassa var i farten!!!!!!!!!!!

day5

Nu är praktik veckan över och jag kan summera den såhär: Härligt gäng med duktiga frisörer, jag har lärt mig olika slingtekniker och nya produktserier samt färger, jag kan tänka mig att jobba där i framtiden ;)

Dagen har varit lite smålam eftersom att jag är så förkyld och inte varit på G..  Men jag har fått lite julkänslor idag när jag satte upp ljusslingor på saxess i fönstrena, tänk på mig när ni ser dom ;) jag var så duktig :P haha
Redan nästa helg är det lillajul och mammsen fyller år. Julgatan öppnar väl på torsdag så det betyder ju att julen närmar sig. JAG närmar mig egytien!!
Lite tidigt ännu att julpynta hemma men det blir så mysigt när man har gjort det. Nästa helg får det bli.

Kvällen är otroligt lugn med sovade sambosar.

Puss på er!!


JULEN-10

JAG LÄNGTAR HIT :)

dag 3

över häften av den här korta praktik veckan har nu gått. Idag har det varit lite mer rörelse men jag har inte haft någon kund idag.
Tyvärr så verkar det som om min förkylning tänker hoppa på mig ;( mer och mer snorig och krasslig blir jag. skitskit skit


Imorgon ska jag klippa och färga Fanny som jobbar där, lite nervös inför att klippa henne men det är väl bara att göra det..
Sen kommer Mimmi också och ska färga sig och så ska vi lägga lite häftiga slingor:)
Så imorgon kommer jag nog ändå att ha fullt upp sku jag tro.

Ikväll har jag varit till saxofönen och städat, sen till magique men glämsk som jag e s¨glömde jag alla handukar och trasor hemme. FÖr jag hade hem dom på tvätt.. Hmm jag orkade inte fara hem efter dom så jag letade fram någge andra trasor så de gick väl men men.....

Nu kom älskling hem också :) ska umgås me han nu istället

day 2

andra praktikdagen avklarad då. Idag har jag gjort lite mera iallafall. Tvättat och haft dit en egen modell som jag har tvättat, klippat och gjorde en uppsättning på ;) heh hon ska komma en gång till och färga sig :) kulkul
Hoppas flera vill komma så att tiden går lite fortare.
MEN dom är iallafall snälla med mig där på saxess :)

Ikväll kom jag hem ganska sent eftersom ja stannade kvar lite längre idag. Sen har jag och stefan varit ut och gått och passade samtidi:P hah

Fan om jag håller på att bli sjuk nu alltså, det känns som det!! ont i halsen hela dagarna och det blir bara värre ooch värre, snoren börjar rinna och lite allmänt krasslig.

Nu ska jag se på äntligen hemma

praktikant

Första dagen praktik avklarad.
Jag har väl inte gjort så mycket egentligen, svarat i telefon och bokat in kunder och städat och käckat läget lite.
troligtvis blir det mera att göra sen.


gubben i lådan

Nu har jag betalat min resa:):) Och biljetterna är hemma. Måste inhandla en väska imorgon och en klänning från magique. Jag såg att min storlek var slut men provade en mindre och den passade ju helt perfekt, sånt e kul:D
Dessutom har jag två hm paket på posten som väntar på mig. Jag hoppas att jag måste skicka tillbaka massor för annars blire dyrt.. heh.

Just nu håller jag på att bakar hemvete. Ända sen jag sa att jag skulle baka eget bröd har jag gjrot det också. Jag har inte köpt en enda brödskiva ;)

Ikväll ska jag fara till min pappa på tårta som han har lagat. Han e ganska bra på sånt faktiskt. Tänka sig min pappa e elektriker men e också en jävel på allt och allting :)






imorgon är det praktik på ett nytt ställe och jag blir alltid sjukt nervös.........

sassulina

Wow vilken sovmorgon jag har tagit idag. Ändå till klockan 11. Det var länge sen måste jag säga. Men antagligen välbehövligt.
Nu håller jag på bakar en kinuskitårta och ska snart sätta igång med några småkakor.
Måste ju städa också efterssom det ser ut som ett bombnedslag.

Åh vad jag längtar till den 18 decemgber, då vi far till sverige och sen vidare till egytpen :):):):) shit vad roligt jag ska ha!!!


äntligen

Wihuuu FREDAG!!
Vi har just avslutat en soft dag i skolan, fast jag är  fortfarande där och fixar lite smått eftersom att jag kommer att vara på praktik nästa vecka. På Saxess :) ska bli skoj.

Snart ska jag fara ner till stan, närmare bestämt till mariebad och simma som jag gör varje fredag. Jätteskönt!!
Imorgon kväll ska jag bjuda över stefans brorsor med familjer för att käka lite tårta.


she is a good girl

Igår fyllde lilla jag hela 22år :) tack för alla gratulitioner:) ni är så snälla allihopa:)


Jag ska bjuda min klass på en lyxig chokladtårta idag från ålandsbagarn. Jag vann ju den där stegräknartävlingen vi hade i klassen och då vann jag ett presentkort från ålandsbagarn och självklart ska ju klassen ha den tårtan:)
Men den kommer nog att vara liten så jag kompenserar lite med chokladmuffins som jag har bakat nu på morgonen:)


Foto på mig när jag var liten




Nu 22 år gammal :P


kalasat ikväll

Snart är den här helgen slut då. Snabbt som tusan har den rusat iväg.
I fredags var jag och simmade till mariebad och sen till magique en sväng och prata lite. Tänkte gå ut till indigo med dom på kvällen men jag bestämmde mig för att jag måste spara pengarna till resan istället för att kasta bort dom på mat och sprit:P SÅ istället for jag och stefan ut till eckerö och förberedde för kakling i köket.
I lörsdags städade jag lite smått här hemma och donade på. Bestämmde mig för att ha kalas på söndagen istället för på tisdag då jag fyller.
Idag så har jag bakat maräng och choklad tårta och kanelbullar som jag bjöd mina gäster på ;)
HAh alla gav presentkort på magique till mej, jättesnällt. För dom pengarna ska jag köpa en resväska och en klänning som jag har spant in ;)

Jag har varit jättedålig på att ta kort. Men det kommer snart mera från huset. Vi har lagt in kakel i köket nu;) skit snygga kakel.

Det här är en bild på vårat ena köksfönster, Vi håller på att målar alla smygar vita (därför ser ni det blåa målartejpet också)



En dålig bild på vara kakel. Dom är granitsvarta med struktur i sig.

explosion?

hoho vilken dag i skolan idag. Snacka om att jag har varit irriterad idag, på vissa personer och allt annat typ:P
Men det är skönt att det är flera som tycker samma sak så att man kan rensa ut lite skit:P
Jag har verkligen varit nära att explodera idag. Jag skulle bara villa skrika ut alla mina tankar eller göra sönder något skulle också vara skönt
Det är tur att jag har stefan att ventilera mig med. Du är guldvärd !
För nu har jag lugnat ner mig och är glad igen :)

Jag pratade just med min pappa och han skall fara och boka resa till oss imorgon bitti :) kulkul. men dyrtdyrt.

Jag försöker läsa på färgprov men jag har svårt att koncentrara mig.
Anton har föresten vart med mig ikväll, supergullungen vi spelade bondgårds lotto. mitt favoritspel när jag var liten haha;) jag hade det alltid med mig när jag skulle fara till min farmor :)


RSS 2.0